Haber

LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere deprem bölgesinde kurslar veriliyor

Kahramanmaraş’ta yıkıcı sarsıntıların başladığı ilk ay yaklaşıyor.

Yüzyılın afeti olarak kayıtlara geçen afet 11 ili etkisi altına aldı.

45 binden fazla can kaybının yaşandığı trajik olayda sarsıntı bölgesinde artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor.

Öte yandan bölgede vatandaşların yaralarının sarılması ve depremin izlerinin silinmesi için çalışmalar sürüyor.

Öğrenciler için kurulan çadırlar

Bu süreçte eğitimin aksamaması adına Liselere Giriş Sistemi (LGS) sınavları ve Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için harekete geçildi.

Depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri Mehmetçik’in kurduğu çadırlarda okumaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında ilçede 13 noktada askerler tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları vermek üzere çadırlar kuruldu.

Türkülerle moral buluyorlar

Yunusemre Ortaokulu bahçesindeki iki çadırda eğitime başlayan öğrenciler, her hafta dört saat Türkçe, matematik ve fen bilgisi, iki saat sosyal bilgiler ve din kültürü eğitimi alacak.

Ders ortasında öğrenciler, okul müdürü Cihangir Kaya’nın çadırlarda bağlama eşliğinde söylediği türkülerle moral bulmaya çalışıyor.

40 kişi eğitim alıyor

Kursa ilk başta 25 öğrencinin geldiğini belirten Kaya, duyuruların artmasıyla birlikte bu sayının 40’a ulaştığını söyledi.

“Yeni tohumlar ekeceğiz”

Kursun ilk gününde öğrencilerin alışmasında sorun olduğunu vurgulayan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

İlk gün öğrencilerden biri ‘Kendimi biraz tuhaf hissediyorum’ dedi. Bugün öğrencimi gördüğümde gülümsüyordu ve normalleştiğini hissettik. Eğitimin her düzeyde verilmesi gerektiğine inanıyorum. Öğretmenler olarak bu yığınların ortasına tohumlar ektik, belki bir süre göz yaşlarımızla sulayacağız ama o fidanları büyütüp yeni tohumlar saçacağız. Ülkemizi, bölgemizi yeniden ayağa kaldıracağız. Burada en değerli ayağın eğitim olduğunu düşünüyorum.

“Bir şekilde eğitime devam edilmesi gerekiyordu”

Matematik öğretmeni Ülkiye Sözalmaz da çadırda kalmasına rağmen öğrencilerin eğitimi için çalışmaya çalıştığını belirtti.

Sözalmaz, 2011’de Van’da yaşanan depremin ardından bu ilde çalıştığı için sürece alıştığını anlattı. “Burada da benzer bir süreç olacağını biliyorduk. Bir şekilde eğitime devam edilmesi gerekiyordu. Öğrencilerimize destek olmak ve derslerden geri kalmamak için mücadele ediyoruz.”söz konusu.

“Eskiden oynadığımız yerler şimdi”

Öğrencilerden Sevda Narin Kutlu, üniversitede hukuk okuyup hakim olmak istediğini dile getirdi.

Bu kursla deprem sonrası eğitim anlamında en büyük adımı attıklarını kaydeden Kutlu, ” Okul her zaman bir duvarın içinde olmaz. ‘Düşünsem 40 yıl aklıma gelmez’ diyorlar, öyle. Bir yanda hüzün… Eskiden oyun oynadığımız yerler şimdi harabe ama bize düşen onları geride bırakıp onarmak.dedi.

osmancik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu