Kriz ve afet dönemlerinde tamamlanan gazetecilik akademisi
Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı’nın desteğiyle Uluslararası Medya Bilişim Derneği (UMED) tarafından düzenlenen Afet ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik Akademisi tamamlandı. UMED eğitim salonunda genç iletişimcilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen akademide deneyimli isimler, afet ve kriz dönemlerinde gazeteciliğin inceliklerinin yanı sıra mesleki deneyimlerini de paylaştı.
ASLAN MİLLER DENEYİMLERİNİ GENÇ İLETİŞİMCİLERLE PAYLAŞTI
Afet ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik Akademisi’nin ilk dersinde Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, gazetecilerin inanılmaz zamanlarda dikkat etmesi gereken unsurları ve deneyimleri genç iletişimcilerle paylaştı.
Milli Gazete İstihbarat Şefi Ahmet Açıkay, Akademi’ye. “Son Dakika Haberleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar” dersle devam etti. Öğrenciler son dakika haberinin nasıl yapılması gerektiğini ve son dakika haberin değerini Açıkay’dan dinlediler.
Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen de Afet ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik Akademisi’nin üçüncü dersine katıldı. “Sosyal Medya ve Doğru Kullanımı” Konuyla ilgili genç iletişimcilere bilgiler aktardı. Sosyal Medya ve Doğruluk Kullanımı dersinde öğrencilere günümüz sosyal medya platformlarında etkileşimde bulunurken hangi konulara dikkat etmeleri ve paylaşılan içeriklere nasıl yaklaşmaları gerektiği anlatıldı.
akademide “Yalan Haber ve Sürece Yansıması” Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosu Başkanı, Basın Yayın Daire Başkanı Doç. Dr. Oğuz Göksu, genç iletişimcilere yaşadıklarını ve asılsız haberler karşısında yapılması gerekenleri anlattı. Genç iletişimciler, kriz ve afet zamanlarında asılsız haberlerin tehlikelerini ve bu süreçteki yıkıcı etkilerini Göksu’dan dinledi.
Akademinin son dersi olan Medya Etiği dersinde TRT Spor Yayın Yönetmeni Sertan Türkyılmaz, genç iletişimcilere medyada etik ilkelerin uygulanması ve etik kuralların gerekliliği hakkında bilgiler aktardı.